Oyuncu Koltukları İçin Bakım Nasıl Yapılmalı?
Oyuncu Koltukları İçin Bakım Nasıl Yapılmalı?
Sizler için özenle tasarlanmış oyuncu koltukları ilk günkü parlaklıklarını ve canlılığını zamanla yitirebilir. Üzerine dökülen yiyecek, içecek ve farklı sebeplerden dolayı fazla aşınması gibi pek çok nedenler oyuncu koltukları bakıma ihtiyaç duymaktadır.
Oyuncu koltuklarında kumaş, deri ve mekanik aksamlara göre farklı bakım uygulanması tavsiye edilir. Yapılacak bu bakımlar sayesinde Koltuğunuzun ilk günkü canlılığını koruyabilmesini sağlayabilirsiniz. Oyuncu koltuklarınızın bakımını yaparken dikkat etmeniz gerekenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Deri Oyuncu Koltuklarının Bakımı
Son derece şık görünüme sahip olan deri oyuncu koltuklarını temizlemek diğer koltuklara göre biraz daha dikkat gerektirir. Deri oyuncu koltuklarını silerken özenli davranmak ve deriyi yıpratmayacak kimyasallar kullanmak gerekir.
Öncelikle deri oyuncu koltuklarınızın temizliğini yaparken bol su temasından kaçınınız. Deri oyuncu koltuğunuza dökülen herhangi bir sıvıyı sürterek silmeye çalışmayınız, üzerine bezi yumuşakça bastırarak bezin sıvıyı çekmesini sağlayınız. Ardından temiz bir havlu ile kurulayınız. İnatçı bir leke ile karşılaşırsanız, hafif bir sabun çözeltisi ve ılık bir su hazırlayınız. Bu karışımı ıslak bir sünger yardımı ile leke alanını temizleyiniz ve durulayınız. Ardından kurumasını bekleyiniz.
Kumaş Oyuncu Koltuklarının Bakımı
Kumaş oyuncu koltuklarının kumaşları, geçirgen bir özelliğe sahip olduğu için üzerine dökülen herhangi biri sıvı veya yapışkan bir lekeye maruz kaldığında hızlı bir müdahaleye ihtiyaç duyar. Aynı zamanda bazı kimyasallar kumaşın rengini ve yapısını da bozabilir.
Kumaş oyuncu koltuklarınızın temizliğini yaparken Hawk spreyini kullanabilirsiniz. Temizlik sırasında, temizlik spreyini püskürtürken kararlı ve ölçülü bir şekilde kullanmalısınız. Aksi takdirde koltuğun dokusu üzerinde gereğinden fazla kimyasal birikmesi kumaşa zarar verebilir.
Bunların yanında kullanacağınız bez ve kullanım şeklinizde önemlidir. Oyuncu koltuklarınızın temizliğini yaparken kumaşınızı tahriş etmemeye, fazla sürtünmeden kaçınmaya ve mikro fiber bez kullanmaya özen göstermelisiniz.
Oyuncu koltuğunuzun temizliğini sonlandırdıktan sonra yaklaşık 40-50 dakika havalandırılması da önemli bir detaydır.
Hepsinin yanı sıra lekeleri çıkartırken çok dikkatli ve nazik olmak da fayda var.
Oyuncu Koltuklarının Mekanik Aksamlarının Bakımı
Gelelim oyuncu koltuklarının mekanik bakımlarına. Oyuncu koltuklarında, koltuk yüzeyi kadar önemi bir diğer konu da mekanik aksamların bakımının yapılmasıdır. Mekanik aksamları; yan mekanizma, alt mekanizma, kolçaklar, tekerlekler ve amortisör olarak ayırabiliriz.
Bu aksamlar, kullanıldığı ortamlara göre (tozlu, nemli, rüzgarlı vb.) değişebilen bazı sorunlara yol açabilir. Bu sorunların giderilmesi için Hawk bakım yağının ilgili mekanik aksamlara uygulanması gerekmektedir.
Yan mekanizma, alt mekanizma ve tekerlek olmak üzere bu üç mekanik aksamın hareketli bölgelerine uygulanması gereken bakım yağlama işlemidir. Bu bakımın önerilen işlem aralığı 2-3 ayda bir olması yönündedir.
Bunların yanı sıra oyuncu koltuğunuzda bulunan tüm vidaların 3-4 ayda bir sıkılarak kontrollerinin yapılmasını önermekteyiz.
Aksi takdirde oyuncu koltuğunuzun mekanik aksamlarını bozabilecek inatçı toz ve kalıntıları emip kısa sürede hoşunuza gitmeyecek hale getirebilir. Düzenli kontroller ve bakım, uzun ömür ve oyuncu koltuklarının genel dayanıklılığı ile sonuçlanacaktır.
*Satın alınan her oyuncu koltuğunun yanında, koltuğunuzun genel bakımları için gerekli ve yeterli olacak Hawk Alyan Takımı ve Hawk Bakım Seti hediye olarak gönderilmektedir.